Lieve bezoekers,

 

Welkom op mijn website. We proberen u een zo volledig mogelijk beeld te geven van alles wat ik de laatste jaren aan kunst heb geproduceerd. Tevens krijgt u via de foto's een indruk van de statige 'Ennemaborgh' te Midwolda waar onze  galerie sinds jaren is gevestigd.

 

Wij stellen het zeer op prijs als u met ons meedenkt over onze website. We werken de site met grote regelmaat bij om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en optimaal te kunnen informeren over onze kunst en de bijzondere locatie 'DE ENNEMABORGH'.

 

Ook kunt  u zich in schrijven voor onze mailinglijst. Via regelmatige mailings zullen wij u dan op de hoogte houden van de nieuwe kunstwerken en over de activiteiten die zich op  'DE ENNEMABORGH' afspelen.  Ik hoop u binnenkort persoonlijk op DE ENNEMABORGH te mogen begroeten.

 

Maya Wildevuur

 

Field is required Incorrect email
You have successfully subscribed to the newsletter
You were not subscribed. Please try again
You are already subscribed to this newsletter

Op 24 juli 2004 is er een biografie van Maya Wildevuur verschenen, geschreven door Sophie Timmer. 

De biografie is getiteld: 'Klaproosrood en Korenbloemenblauw'. 

 

Het boek geeft een prachtig gedrukt overzicht van Maya's werk uit de afgelopen decennia tot nu. Het bevat plm. 160 pagina's in fullcolour met veel illustraties van Maya haar werk en prachtige foto's van de Ennemaborgh (haar huidige werkomgeving). Het boek is luxe gebonden in linnenband en een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in de kunstwerken van Maya Wildevuur!

BIOGRAFIE

Maya Wildevuur werd in 1944 in Deventer geboren als Martje Lammigje Wildevuur. Op vijfjarige leeftijd wist ze dat ze wilde tekenen en kleuren. Hoewel ze ook ambitie voelde voor de toneelschool, bleek dat ze daarvoor te verlegen was. Daarom koos ze voor de kunstacademie. Het werd de AKI, de Academie voor Kunst en Industrie, in Enschede. Haar creativiteit koppelde ze al op jonge leeftijd aan haar handels-geest. Met haar eerste bedrijfje 'Maya's kunstnijverheid' verzorgde ze kunstzinnige bloem-arrangementen voor allerlei gelegenheden. Daarna kwam de textiel. Met naald en draad toverde Maya religieuze en barokke voorstellingen, boeketten, spreien en wandkleden tevoorschijn.

 

Deze discipline resulteerde na verloop van tijd in haar zijdecollages. Met alle nuances, tussen grijs, groen en blauw, verbeelden de collages landschappen en gebeurtenissen. 

In 1983 betrokken Maya en haar man Jan een landhuis in het Drentse Hooghalen. Galerie Maya Wildevuur' op Hiemstrastate werd een galerie waarin het werk van andere kunstenaars voorop kwam te staan. 

 

Maya stelde er haar eigen zijdecollages ten toon. Een enorm boeket dat ze kado kreeg bij de eerste opening werd de aanzet tot een aquarel, en langzaam begonnen de zijdecollages plaats te maken voor de doeken waarmee ze nu al jarenlang faam maakt in binnen- en buitenland. In 1992 verruilden Maya en haar Jan het Drentse Hiemstrastate voor de Groninger Ennemaborgh, terwijl de galerie in Hooghalen bleef bestaan.

 

Het vlakke Groninger landschap met haar strakke luchten en heldere licht is sindsdien een dankbaar en inspirerend toevluchtsoord gebleken. Haar werk is hier te koop, en ook is er de mogelijkheid van de kunstuitleen. De werken van Maya zijn uitgewaaierd over de hele wereld. Van Belgie tot Amerika en van Denemarken tot Israël.